Aztec Challenge

image
Aztec Challenge til C64, første brett hvor man løper mot pyramiden

Aztec Challenge var et av mine favorittspill til Commodore 64. Hva er vel mer spennende enn aztekerpyramider og skjulte feller, med musikken til Paul Norman?

Nå finnes det ikke så mange flotte aztekerpyramider, aztekernes hovedstad, Tenochtitlan, ligger begravd under dagens Mexico by; bare ruiner av Templo Mayor er i dag synlig. Teotihuacan derimot, hovedstaden til en tidligere sivilisasjon, ligger i all sin prakt rett i nærheten. Ikke bygd av aztekerne, men ble brukt av dem som seremoniplass.

image
Solpyramiden

Teotihuacan er nok det nærmeste jeg kommer scenene i Aztec Challenge. Det første man ser er den gigantiske solpyramiden, oldtidens tredje største. Synet er så overveldende at det er vanskelig å beskrive. I tillegg får man lov til å klatre opp på toppen av den.

image
På toppen av solpyramiden, månepyramiden i bakgrunnen

Solpyramiden ligger ved «dødens aveny», en lang rett gate med små pyramider på hver side, og som ender ved månepyramiden. Når jeg går langs avenyen, i retning månepyramiden, er det som i første brett av Aztec Challenge, bortsett fra at det er souvenirselgere og ikke aztekerkrigere man må komme seg forbi. Neste brett er å klatre opp trappa på månepyramiden, og der blir det game over for meg. Disse pyramidene kan man ikke gå inn i, i motsetning til i mitt barndoms spill. Jeg må nøye meg med å ta bilder av utsikten.

image
Månepyramiden i enden av dødens aveny. Slående likhet med spillet?

image
Utsikt fra månepyramiden, mot solpyramiden

Området er enormt, med flere pyramider enn jeg klarer å huske. Den flotteste, slangepyramiden, er utsmykket med skulpturer. Det er lett å bruke mange timer her, og selv om det er mange turister blir det aldri så komisk stappfullt som i Machu Pichu.

19 kommentarer til «Aztec Challenge»

Legg igjen en kommentar