Første møte med Jan Mayen

Ankomst på Jan Mayen
Ankomst på Jan Mayen

Uventet og brått fikk jeg mulighet til å dra til Jan Mayen og være der frem til 1. oktober. Dette er et nytt sted for meg, så etter en liten tenkepause takket jeg ja. Allerede uka etter satt jeg på en hercules på vei nordvestover

Jeg skal jobbe som vikar på den meteorologiske stasjonen, med tittel «radiosondeleder». Nytt sted og ny jobbtittel, men oppgavene er mye det samme som på Bjørnøya. Vaktordningen er litt annerledes, her jobber vi et døgn i strekk for så å ha tre dager fri. Med såpass mange fridager håper jeg å få se mesteparten av øya selv om jeg har relativt lite tid på meg.

Beerenberg
Beerenberg dukker frem bak tåkeskyene

Jeg er nå ferdig med min første friperiode og har begynt å få et inntrykk av stedet. Dette er en vulkanøy, men Beerenberg som høyeste fjell. Beerenberg er en nesten symmetrisk vulkan med krater på toppen, og ruver på nordsiden av øya med sine 2277moh. Vulkanen er fremdeles aktiv, og hadde utbrudd senest i 1985. Stasjonen ligger på den sørlige delen av øya, et sted preget av lavere men mer tilgjengelige fjelltopper. Været sommerstid er preget av tåke og lavt skydekke, så det er slett ikke sikkert man får se utsikta selv om man går seg en tur. Jeg har til nå besteget seks topper, og har hatt tåke på fem av de.

Havhestungene er fremdeles som små dunballer
Jeg rekker å få med meg en del av fuglelivet før sesongen er over. Havhestungene er fremdeles som små dunballer
Olonkinbyen.  Her bor jeg.
Olonkinbyen. Her bor jeg.
"Metten", meteorologisk stasjon.  Her jobber jeg.
«Metten», meteorologisk stasjon. Her jobber jeg.

6 kommentarer til «Første møte med Jan Mayen»

  1. Ser jo ut som du har skiføre allerede! Misunnelig…, kan melde om 5 grader på Harebakken. Planlegger en brukbar sykle/rusletur til Brattskarven i morgen, kanskje snø på toppene?

Legg igjen en kommentar