Pantanal

Typisk Pantanal

Før jeg dro hjem til Norge tok jeg en uke i lavlandet. Jeg dro til Santa Cruz i Bolivia, og videre til grensebyen Corumbá i Brasil. Dette er en inngangsport til våtmarksområdet Pantanal, som jeg hadde lyst å bruke noen dager i. Bestilte meg en tredagers tur med guide og ble kjørt ut til et slags enkelt hotell ute i jungelen.

Vannliljer, Pantanal

Vi brukte dagene til turer med bil og båt, og fotturer. Sistnevnte var en våt opplevelse, for dette området preges av grunne innsjøer og elver. På det meste vasset vi til opp på låret. Dette var artig, ikke minst fordi man ser mye dyre- og fugleliv. Kaimankrokodillene var mitt høydepunkt, men også arapapegøyer, tukaner, aper, beltedyr og piraya var artig å se.

Blå ara i soloppgang
Artige røtter. I slik skog bor det beltedyr, termitter og papegøyer
En kaiman, noe vi så i store mengder. Denne kom vi veldig nær, men de fleste andre av samme art stakk av. Ser stygge ut, men ufarlige for mennesker

I tillegg var det (uventet) supre forhold for stjernekikking. I Cusco hadde jeg lært litt om den sørlige himmelen, inkludert de innfødtes mørke stjernebilder (de mørke feltene i melkeveien), og det var artig å bruke litt tid på en varm plass til å kikke opp.

Legg igjen en kommentar