Noen tanker om Bolivia og Peru

Dette blir siste innlegg fra denne turen. I det store og hele har jeg blitt positivt overrasket over Bolivia. Fantastisk natur, trivelige folk og mye tryggere og lettere å reise rundt i som turist enn jeg hadde ventet. Peru minner om Bolivia, men hvor turistattraksjonene dreier seg mer om kulturminner enn natur. Jeg synes også å merke en viss kulturforskjell mellom landene, hvor peruianerne virket både mer åpne men også mer aggressive, særlig med tanke på salg til turister. Dette er selvsagt synsing basert på altfor lite data, men jeg trivdes best i Bolivia.

Felles for begge land er at det er mye turister, og de drar stort sett til de samme stedene. Det i seg selv er ikke noe stort problem, men turistindustrien virker særdeles fantasiløs. Selv om det finnes et stort antall turoperatører er det typisk akkurat det samme opplegget som selges, som f.eks i Uyuni hvor alle turistbilene dro til de samme stedene til de samme tidspunktene. Vil man se slike steder uten å ville organisere det på egenhånd så ender man fort opp med å føle seg like deltagende og eksklusiv som om man var tilskuer på et teater.

Jeg kunne skrevet side opp og side ned med synsing og erfaringer, men det finnes nok av slikt på nett så jeg avslutter heller turbloggingen med et bilde fra Isla del Sol:

Soløya

3 kommentarer til «Noen tanker om Bolivia og Peru»

  1. Takk for artikler og bilder fra en spennende reise. Morro å følge som alltid. Ta gjerne turen innom om du skal forbi. Akkurat nå er det vanvittig sommervær i Norge, stedvis over 30, og vi nyter det på hytte ved Stavern.

Legg igjen en kommentar