Det nærmer seg slutten

Ingen fare, jeg har ikke begynt å høre på maya-baserte dommedagsprofetier. Derimot nærmer det seg slutten på oppholdet her på Bjørnøya. Nå er det bare noen få dager igjen til vi blir sendt tilbake til fastlandet. Stasjonen er vasket og det meste er klart, nå er det bare å vente på avløsningen.

Mørketiden kom allerede 7. november, og nå er det ganske mørkt ute selv midt på dagen. Jeg gikk en del på tur i mørketiden på Troll, men der var det ofte godt vær. Klar himmel og måneskinn er fint turvær. Her har det vært mye vind og regn de siste ukene, og tette skylag gjør det temmelig mørkt. Bortsett fra noen få dager med snø på bakken så har vi stort sett hatt glatt is å gå på.

Teltvika, i begynnelsen av mørketiden.
Bjørnøya flyplass. Dette er rester fra en tysk stripe fra andre verdenskrig. «Bygningen» er sannsynligvis en av de automatiske værstasjonen de hadde her.

Vi har likevel luftet oss litt de siste ukene. Min siste hyttetur gikk til Teltvika hvor jeg, Reidar, Edel og hundene overnattet. Der fikk vi en av de fine kveldene med nordlys og stjernehimmel. I går var vi også på en fin dagstur til Måkestauren, i ikke fullt så fint vær.

På tur i mørketiden. Nysnø 🙂

Når vi ikke jobber og ikke er på tur så har vi rolige dager på stasjonen. Tiden går med til skravling, lesing og diverse småprosjekter. Nå på vinteren er det lite besøk å få. Alle turister har forlengst forlatt Barentshavet, nå er det bare kystvakta som av og til kommer på besøk. Vi ser stadig fiskefartøy, hovedsaklig russiske, som lyser opp ute på havet. Jeg synes det er greit, mens andre kanskje savner nye fjes å snakke med. Trivelig har vi det uansett, og tiden går fort her som på Troll.

Et av mørketidsprosjektene: Vi har lagd «turistkart» med oversikt over de viktigste attraksjonene

2 kommentarer til «Det nærmer seg slutten»

  1. Kjempefint å lese på bloggen her; takk for deling!
    Jeg og mine to brødre nærmer oss vårt Bjørnøya-eventyr (2 mnd, boende i lavvo og telt, lete etter surfebølger og kose oss på ski). I den anledning hadde det vært kjempemessig å kunnet se attraksjonsartet du her har tatt bilde av – er det mulig å få det tilsendt i bedre oppløsning, slik at det går an å printe og se all informasjonen?
    På forhånd takk!

Legg igjen en kommentar