Bjørn-øl

Jeg har lenge hatt lyst til å brygge mitt eget øl. Har lest om mesking og gjæring, men ikke hatt utstyr og plass til å drive med slikt. Når Frank og Geir foreslo at vi skulle prøve så var jeg ikke tung å be.

Geir og Frank lagde bryggeutstyret; et isolert meskekar og kjølespiral til kjele. Jeg bestilte malt, humle og gjær til en «American Brown Ale». Kjele lånte vi av kjøkkenet og gjæringsdunk var det her fra før.

Mesking
Kjøling av vørter etter koking (foto: Geir)

Vi satte av en dag til bryggingen. Etter mesking, koking av vørter og mye venting hadde vi 22l vørter i gjæringsdunken. To uker senere hadde det gjæret til øl som vi tappet på flasker og lot stå to nye uker for å produsere kullsyre.

Ferdig øl

Resultat: Et av de beste brown ales jeg har smakt. Mørkt og fyldig, nesten som porter. Jeg er veldig fornøyd og kan fastslå at selv uerfarne bryggere kan lage godt øl hvis man bare forbereder seg godt.

De som har lyst å prøve kan se på disse lenkene:

6 kommentarer til «Bjørn-øl»

  1. Resultatet ser i alle fall troverdig ut. Er ølet deres free as in freedom heller enn free beer? Nå begynner det vel å bli travelt med å brygge juleølet, eller kan dette ølet fylle rollen?

Legg igjen en kommentar