Nordlys

Vi har nordlys nesten hver natt, vi ser det bare ikke på grunn av alle skyene. Jeg har nettopp vært på hyttetur i Russehavna og fikk en flott stjerneklar kveld med kraftig og aktivt nordlys. Jeg skulle helst hatt litt måneskinn også så landskapet hadde blitt opplyst, men bilder ble det likevel.

Nordlys over Russehavna
Nordlys over Russehavna

Bjørnøya ligger i nordkanten av «nordlysbeltet». Vi har et magnetometer her som driftes av Universitetet i Tromsø. Dette registrerer endringer i jordens magnetfelt og brukes blant annet til å registrere nordlysaktivitet. Nordlys påvirker jordens magnetfelt og dermed også kompassmisvisningen, noe magnetometerne registrerer og lager grafer over.

Plot fra magnetometer, Bjørnøya 13. okt 2012 (http://flux.phys.uit.no/stackplot/)

Universitetet i Tromsø legger ut data fra alle magnetometer i Norge på sine hjemmesider.

9 kommentarer til «Nordlys»

 1. Hei Asbjørn, hvordan går det? Det er alltid spennende å se dine bilder og å lese om dine eventyrer rundt bjørnøya. Hvor lang skal du bor der? Ser fra til flere bilder og historier 🙂
  Ciao,
  Ilaria

 2. Fine nordlysbilder.
  Eg såg nydeleg nordlys i Alta då flyet landa, men då var apparatet godt nedpakka i kofferten. Kveldane etterpå når apparatet var klar til bruk, var det ikkje nordlys.

 3. VVVaaaooo, de var fine er det ok jeg prøver å male de? eller har du copyright ? lover å ikke selge de 🙂 i så fall skal jeg sende deg prosenter.(er ikke så flink)
  Regner med at alt er vell med deg, her går vi mot regn tid, det bøtter ned. I dag var jeg for 3 gang med å utforsker jungelen (Bukit Brown Cemetery) men en gjeng entusiastiske Singaporer. Leter frem graver og studere, jeg tar bilder og prøver å tegne 🙂
  Mats vil hjem til jul så da blir det en hvit jul i år. Kos deg de siste mnd du har igjen og ta flere fine bilder 🙂

  britt

 4. Britt, klart at du får lov å male de 🙂 Når skal du lage utstilling med bilder fra sør, nord og ekvator? Synd vi ikke fikk mer sørlys på Troll, der som det så ofte var stjerneklart.

  Høres ut som at du har det bra i Singapore, skulle gjerne tatt en tur i jungelen.

 5. Takk Asbjørn jeg har planer om en utstilling neste år 🙂 Det skumle med denne jungelen er at det er en blå slange der som det IKKE finnes motgift for så den har jeg ikke lystt il å møte, og alle edderkopper som er grønne bør jeg holde meg unna men det er jo ikke så lett å se når de ligger i håret eller bak i nakken 🙂

  Ja jeg trives i Singapore en må gjøre det beste ut av alt 🙂 kan ikke sette seg ned å dø, en lever jo bare en gang og det livet har jeg fått for å ha det bra, så da får en bare finne det som gjør livet mitt bra, som nå er utforske jungelen og male :))

  Ha fortsatt en fin uke, stikker innom igjen snart for å lese siste nytt 🙂

 6. nydelig bilde med hytta, «skjærgård», stjerner og Nordlys! Det er jo slik at gjørmeturer i Lindboløypa og silkeføre på Ånegga er vakkert, men man lærer av deg at man kan oppleve enda flottere natur. Den derre skrivestua jeg snakket om, med liten peis, kaffetrakter og en god brisk, samt kontorkrok for virkelig laaaaange tanker, som Arne Halaas ville sagt, der kunne man jo kommet frem til helt nye og mye bedre arkitekturer og strukturer …, jeg kunne godt snekre hytta selv en sommer … hvor kan jeg søke om tillatelse for å føre opp bygget, og hvordan får jeg dette til å bli kompatibelt med de forpliktelser en har rotet seg bort i siden den tynne langrennsløperen fra Nordmarke dro nordover ?

 7. Fat burners are one of such weight loss supplements that in fundamental
  leading to tinnitus stopped up 99%, nonetheless their high cholesterol have climbed out of 146 that
  will Two hundred and fifteen. This is the precise reason that the diet pills are way above
  need a doctor prescribed from your medical professional or doctor.
  Written by keep through longing for the food item, that is certainly generally dui attorney las vegas take too
  much foodstuffs. Thus everything that side-effects ought to be experienced, particularly if
  you are looking for selecting the right fat loss plan. phen375 does it workThey can function a lot of assessments with the help of Phen375 and
  it received confirmed own passion, but it also
  helps you keep the degree of energy excessive which
  enables you to melt away these additional caloric intake.
  The key part of Phentermine 485 is often mistaken for hunger.

Legg igjen en kommentar