Torskefiske

Bjørnøya er sannsynligvis en av verdens beste plasser for å fiske torsk. Kvaliteten er topp og mengden man fisker per tidsenhet er upåklagelig. Dette har vi erfart flere ganger. Jeg har vært litt slapp med fiskinga, men i dag ble jeg med ut. Fiskeplassen er bare noen hundre meter fra land, rett ut fra stasjonen.

Sjøsetter med traktor

Dette var artig. Jeg brukte juksasnelle, og da er det nesten ufattelig hvor mye man kan ta opp. Første torsken biter før snøret er helt ute, og etter noen få sekunders venting er det torsk på så mange kroker at man bare må dra snøret opp for at det ikke skal bli for tungt. Torsken er flott, fra et par kilo til kanskje 7-8kg. Dette gjentar seg hver gang man har snøret uti. Etter alt for kort tid må man bare gi seg fordi mengden blir uhåndterlig. Fisking i Sør-Norge kommer aldri til å friste etter dette.

Drar inn torsk på torsk (foto: Frank Otto)
Resultatet av en times jobbing (foto: Frank Otto)

Tilbake på stasjonen venter sløying og filetering. Kokk Jørgen ga meg et kurs i filetering av torsk, og med ca 40 torsker som skulle fileteres så fikk jeg litt praksis også.

5 kommentarer til «Torskefiske»

Legg igjen en kommentar