Fuglene kommer tilbake

Vi har snakket mye om fugler i det siste. Når kommer de? Kommer alle på en gang eller litt etter litt? Kommer sørjoen først eller sist? Fordi det nå har vært livløst her siden mars så ser vi naturligvis frem til å få tilbake litt liv i fjellene.

Tidligere overvintrere har rapportert om fugler i slutten av september og vi gikk over i oktober uten å ha sett noen. Søndag 4. oktober kom Per hjem og fortalte om første fugleobservasjon; to antarktispetreller. Dag og Jan så et nytt par på torsdag og i går fikk endelig jeg også sett noen.

Jeg, Per og Britt tok oss en tur til Buddhamagen (eller Jutulhogget som det heter offisielt), etter “Trond-ruta”. Transportetappen gjorde vi med bil, et kjøretøy som ser nokså malplassert ut midt i isødet.

Bil
Biltur

Etter å ha gått opp den første stigninga så observerte vi første flokk med antarktispetreller, 8 stykker. Etter det kom det flere flokker og vi talte 34 totalt på hele turen. Nå blir det slutt på tellingen for nå ser det ut til at de kommer i større antall enn de første dagene. Vi har sannsynligvis bare observert antarktispetrell så da mangler vi fremdeles sørjo og snøpetrell. Først når snøpetrellen har kommet i stort antall vil det bli livlig i lia her ved stasjonen.

Flokk
Første fugler jeg ser

Antarktispetrell
Antarktispetrell

Toppen
På toppen av Buddhamagen, på tide med kakao

Platå
Meg, med platået i bakgrunnen. Dette er så langt sør man kommer til fots på Buddhamagen

Stein
Artig stein

Én kommentar til “Fuglene kommer tilbake”

Det er stengt for kommentarer.