Flyplassbrøyting

29. september startet vi å brøyte flyplassen. Flyplassen vår er 3000m lang og 100m bred. Selv om snødybden ikke er så stor så er snøen hard og det er en stor jobb å få hele stripa ren for snø. Vi må være ferdige med dette til slutten av oktober for da kommer første fly.

Jeg kunne ikke være med å brøyte første uka for da hadde jeg andre arbeidsoppgaver som hastet mer. Denne uka har jeg derimot vært med på leken. Dette er artig, i hvertfall for en akademiker som meg som stort sett tilbringer arbeidsdagen på kontoret. Store maskiner og en kjempestor lekeplass. Dette er nesten som å leke i sandkassa.

Jan kjører hjullaster og alle vi andre kjører Everest. Stripa går fra øst til vest. Vi brøyter all snøen til slake hauger på nordsiden. Vi har ofte nordavind så på den måten prøver vi å hindre at snøen blåser tilbake på stripa. Det virker bare delvis. Vi hadde kraftig vind og snøfall på tirsdag, så ille at vi ikke kunne kjøre ut. Dagen etter kunne vi ikke se at det var brøytet der, så det var et lite tilbakeslag.

Jeg og Everest
Keiseren og hans tjener

Inne
Typisk utsikt når jeg brøyter. Brøyter på tvers av stripa, opp mot nord

Per i Everest
Per i farta

Hjullaster
Jan kjører hjullaster

Øyvind i Everest
Øyvind glatter ut haugene som hjullasteren har lagt fra seg

Lunsj
Lunsj på flyplassen. Vi bruker kjøkkensleden som lunsjlokale

5 kommentarer til «Flyplassbrøyting»

  1. Høres ut som en drøy jobb å måke flystripa. For meg høres den både lang og bred ut. Der det Hercules som stiller de kravene? Lurer også litt på disse Everestmaskinene. Blir det mye stopp og mekk, eller kan man stort sett måke i vei uten bekymringer?

  2. Skulle ikke forundre meg om vi har en av Norges største rullebaner. Hercules trenger vel ikke så stor bane, men Ilyushin-flygerne synes sikkert det er greit. Bredden er unødvendig. Et av prosjektene denne sommeren blir å gjøre stripa smalere.

    Everestene har jeg godt inntrykk av. De gjør jobben stort sett problemfritt.

  3. Nå er det lyst lenge. Sola står opp før jeg gjør det og det er ikke helt mørkt når jeg legger meg heller. Det er nok ikke skikkelig mørkt mer enn 4-5 timer på natta nå.

  4. Takk…. da er det nesten i motsatt til det som blir her…. nesten sier jeg …

    Det ser så lyst ut på bildene dine, så frisk, ay ay ay, kjempefint!

Det er stengt for kommentarer.