På telttur i Sessen

Denne helga var satt av til tur til bistasjonen Tor, men scootertrøbbel veltet den planen.  I stedet tok jeg meg en telttur inn i Jutulsessen.  Jeg fant meg en sykebåre jeg kunne bruke som pulk.  Den dro jeg med tau festet i en klatresele.  Det fungerte veldig bra i det flate terrenget jeg gikk i.

Jeg satte opp teltet ca. 2,5 timers gange fra stasjonen på et snøfelt bak Trolltindene og med utsikt mot Stabben.  Det var klarvær, lite vind og kaldt.  Jeg tok ikke med meg termometer men på det kaldeste ble det målt -35 på stasjonen og -37 på flyplassen.  Jeg sov likevel godt hele natta og ble ikke skikkelig kald før jeg skulle stå opp og pakke sammen alt utstyret.


På kvelden


Baksiden av Trolltind


Klar til å gå hjem

4 kommentarer til «På telttur i Sessen»

  1. Flott tur kan jeg tenke meg. Kanskje ikke den store bålkosen på kvelden, men det må ha vært en fantastisk opplevelse ute i det store ødet. Er det krav til sikkerhetsutstyr når du er på tur på fritiden? Radio, peiler, osv?

  2. Ja, fin tur men bålbrenning er desverre ikke lov. Vi skal ha med radio og iridiumtelefon (satelittelefon) når vi drar på tur. Det er fast regel å ringe til stasjonen kl 21 hvis man er på overnattingstur. Vi har nødpeilesender også men den er ikke så veldig nyttig her, tar for lang tid å få det hjelpeapparatet i gang. Da er det bedre å gi klare beskjeder for hvor man drar og når man skal være tilbake.

  3. Asbjørn, hvilekn type klær har du på deg når du søver ute ved så mange kaldegrader? Det må være noe spesielt!

  4. Godt liggeunderlag, saueskinn oppå liggeunderlaget, veldig tykk sovepose, to par ullsokker, langt ullundertøy, tykk fleecebukse, tykk fleecejakke, fingervanter i ull og lue av ull. Snører igjen soveposen så godt jeg klarer. Da sover jeg brukbart 🙂

    Det er det samme jeg har på meg når jeg går ute i kulden, men da har jeg også bomullsanorakk, bomullsbukse, gode votter og romslige sko. På tur unngår jeg kunststoff (bortsett fra fleeceplaggene) for de blir stive og ekle i kulden. Goretex er verdiløst her.

Det er stengt for kommentarer.