NILU

Frem mot slutten av oppholdet tenkte jeg å skrive litt om hva jeg jobber med her på Troll.  Jeg er ansatt som forskningstekniker så mine hovedoppgaver er drift og vedlikehold av teknisk og vitenskapelig utstyr.

Nå tenkte jeg å skrive om det jeg gjør for Norsk institutt for luftforskning (NILU).  Dette er det mye å fortelle om så flere NILU-innlegg kommer etterhvert.

NILU er et uavhengig forskningsinstitutt som hovedsaklig forsker på luftforurensing.  NILUs målestasjon her på Troll ble satt opp sommeren 2006/2007 og består av en liten konteinerrampe med to konteinere.  Her bruker jeg en del tid, ikke minst når jeg går gjennom den ukentlige rutinen på mandager.  Hovedmålet med NILUs aktivitet på Troll er å undersøke hvordan atmosfærens innhold endrer seg med årstider og over tid.

Jeg har selvsagt ingen forskerrolle; jeg tar prøver og sjekker at instrumentene gjør det de skal.  Data og prøver sendes til NILU og blir behandlet og forsket på der.


NILU-bua


Inne i NILU-bua

NILU-bua ligger ca 200m fra stasjonsbygningen. Dette er litt problematisk fordi vi rett i nærheten lager ganske mye lokal forurensing.  NILU er selvsagt ikke interessert i hva vi slipper ut her på Troll, de vil helst ta prøver av luft som ikke har vært i kontakt med våre hus og maskiner. Vindretning og andre værdata logges derfor kontinuerlig slik at instrumenter kan stoppes eller målte verdier kan forkastes hvis vinden kommer fra «skitten sektor».

NILUs egen beskrivelse av virksomheten på Troll

  3 kommentarer til «NILU»

  1. Hi Asbjørn,

   Er det allerede så mye sola der nederst?
   Du skriver «Frem mot slutten av oppholdet», er det? Går tida så fort?

   Jeg så også videoen, lykke til for imorgen! Du må oppdatere oss 😉
   Ciao!

   iLaria

  Det er stengt for kommentarer.