Mørketiden er over

Mandag så jeg sola for første gang etter mørketiden og i går var den synlig fra NILU-bua.  Selve Trollstasjonen ligger i skyggen av Nonshøgda men det varer nok ikke lenge før vi har sol her også.

Mange synes dette er stort.  Jeg har ikke de store følelsene verken den ene eller andre veien.  15 år nord for polarsirkelen har kanskje noe med saken å gjøre.  For meg markerer dette at tiden går og at vi går inn i en ny fase av overvintringen.  Nå fremover blir det selvsagt lettere å gjøre ting utendørs.

6 kommentarer til «Mørketiden er over»

 1. Jøss, tiden går fort.

  Jeg tror nok dere har godt av å se sola litt også :-).

 2. Enig, tiden går fort!
  Hvor lang har mørketiden vært?

  Det blir lettere å gjøre ting utendørs, men hvordan var en vannlig dag i møretiden? Hadde dere mange ting å gjøre inn?

  Hilsen!

 3. Hei Ilaria.

  Mørketiden varte nesten 2,5 måneder. Teoretisk, korrigert for atmosfærisk refraksjon så var siste soldag før mørketiden 14. mai og første soldag etter mørketiden 29. juli. Det gjelder på samme høyde som horisonten. Vi så sola noen dager før fordi vi gikk litt opp i høyden.

  Det er mye å gjøre inne. Særlig min jobb er mye innendørs så mørket har ikke vært noe stort problem. Kulden er en større begrensning. Når det er kaldere enn -30 blir det vanskelig å få start på kjøretøy, plastdeler blir stive og ødelegges lett. Dessuten svir det nesten som om man brenner seg hvis man tar på metall uten hansker, og det må man av og til.

  Jeg holder på å skrive litt om hva jeg jobber med så det kommer på bloggen etterhvert.

 4. Godt å høre at dere får litt sol igjen. Det betyr desverre også at det er i ferd med å bli mørkere her i Norge. Akkurat nå er vi på AHS i San Francisco. Klimaet er nok noe annerledes enn hos deg. Men faktisk er det ikke veldig varmt i SF på denne tiden pga. værfenomener som oppstår mellom varmt innland og kjølig stillehav. Varmen kommer visst noe senere på høsten.

  Med litt mer lys kommer det kanskje noen flere fine bilder snart?

Det er stengt for kommentarer.