Aurora australis

I dag så vi sørlys for første gang i år.  Som dere kanskje også merket i vinter hjemme i Norge så er dette et usedvanlig dårlig aurora-år.  Solaktiviteten er unormalt lav.  I dag tidlig fikk vi likevel se sørlyset en kort stund før frokost.  Sørlys er det flere av oss som er opptatt av så vi følger litt med på aurora-varselet.


Sørlys over comm1 og NILU-bua

Det er artig å ta bilder av nattehimmelen.  Med stativ og litt eksperimentering så kan man få noen fine bilder, særlig når månen lyser opp et objekt i forgrunnen. Her er et bilde jeg tok forrige fullmåne. Bildet er satt sammen av nesten 100 enkeltbilder, hver med 30s eksponeringstid, som tilsammen gir ca. 50 minutter eksponering.


Stjernespor bak comm1

5 kommentarer til «Aurora australis»

 1. Imponerende bilder! Så fine farger på det første og så artig det andre!
  Forsette med eksperimentering Asbjørn!
  Hva slags kamera bruker du?
  Ciao,
  Ilaria

 2. Spesielt det første bildet har et slags «utenomjordisk» preg, synes jeg. Fascinerende og fint!

 3. Hmmm, finnes det noen måte å kompensere for jordrotasjonen på? Slik at du kunne tatt noen bilder med skikkelig mye stjerner?

Det er stengt for kommentarer.