Topptur til Trolltinden

Trolltindene er et markant landemerke ved Trollstasjonen og består av tre spisse tinder: Trollveikja som ble døpt av statsministeren, Trolltinden som er høyest, og Trollguten. Søndag 26. april bestemte tre av oss (jeg, Per og Dag) for å bestige Trolltinden. Dette er en fin dagstur, men turen er bratt og delvis på snø og is så stegjern og isøks er nødvendig.

Rute
Ruta opp til Trolltinden

Ruta går opp til egga over Trollhaugen. Der krysset vi en snøbakke for å komme til foten av Trollveikja. Denne burde vi ha gått rundt, skumle lyder i snøen tydet på rasfare. Deretter var det å klatre opp snøbakken på østsiden av Trolltinden før vi gikk siste biten på fjell.

Planlegger
Trollveikja og Trolltinden.  Foto: Per

Oppover
Opp den bratte snøbakken ved Trolltinden.  Foto:Per

Bratt
Bratt.  Dette er en 45 graders bakke med tynt snølag på is.  Glipper taket havner man i stor fart i steinura flere hundre høydemeter ned.

Nesten oppe
Foto: Per

Oppe
På toppen. Foto: Per

Tilbake
På tur ned igjen. Foto: Per

2 kommentarer til «Topptur til Trolltinden»

  1. Fin tur så det ut til. Rent psykisk var det vel barnemat for deg etter tidligere toppturer, men det virker spennende nok. Trolltinden ser jo ut som er utfordring fra andre siden, om dere har med «stash» til slikt 🙂

Det er stengt for kommentarer.