Stasjonsområdet

Jeg har nå bodd på Troll i over en uke så nå er det på tide med noen bilder av stasjonsområdet.  Først noen bilder av stasjonsbygningene:

Trollstasjonen
Trollstasjonen, de to små toppene til høyre er Nonshøgda og Sofietoppen.

Trollstasjonen
Trollstasjonen. Det store røde bygget er bomodulen

Jeg er forskningstekniker og jobber derfor med en del av de tekniske installasjonene på Troll. En av oppgavene mine er å sørge for å holde KSAT sine antenner i drift. Her er noen bilder av disse:

Antenner
Jeg og to av antennene jeg jobber med (Sofietoppen i bakgrunnen)

Antenna på Sofietoppen
Antenna på Sofietoppen

Jeg gjør også en jobb for NILU (norsk institutt for luftforskning). NILU gjør en mengde målinger av lufta på Troll og har en egen bu med en mengde måleinstrumenter på taket. Min jobb er å periodisk sjekke at alt virker, skifte filter og gjøre generelt vedlikehold på instrumenter og dataloggere.

NILU-bua
NILU-bua

Vi har en fantastisk natur rundt oss. Landskapet er preget av enorme hav av is og snøfrie steinurer og fjell, fullstendig frie for vegetasjon. Om sommeren har vi likevel en god del liv rundt oss, hovedsaklig snøpetrell, antarktispetrell og sørjo.

Stabben
Fjellet ‘Stabben’. Legg merke til sørjoen i forgrunnen

Mimelia
På tur i Mimelia, stasjonen i bakgrunnen

Som bildene viser har vi mye godt vær. Selv om vi har temperaturer rundt -10 så føles det varmt og godt når det er sol og vindstille. Luftfuktigheten er svært lav.

5 kommentarer til «Stasjonsområdet»

  1. Vidunderlige utsikter!
    Det ser faktisk ut som det er varm der. Du er uten jakke!
    Lykke til med jobb!

  2. Flotte bilder!
    Storslått landskap. Det eneste jeg lurer på er hva den stakkars sørjoen lever av der.

  3. Fine bilder ja. Skulle gjerne sett litt metadata også. Som feature creep kommer jeg også på en ting til. Et kart. Har du det? Har ikke funnet noe ved første forsøk. Fant ikke Troll på maps.google.com for å si det sånn 🙂

  4. Det er slett ikke synd på sørjoen. Den lever godt av kyllingene til antarktispetrellen og snøpetrellen. Hva petrellene gjør her er derimot et større mysterium, for de må fly 300km for å finne mat.

    Morten: Jeg skal legge ut kart etterhvert. Men du finner faktisk Troll på Google Earth 🙂

  5. Google Earth ja. Måtte selvfølgelig prøve umiddelbart. Jammen har du rett. Bare å skrive Troll i søkefeltet så bærer det avgårde til Antarktis. Selv kommunikasjonsantenna har fått eget punkt 🙂 Det har jo blitt mange wikipediakoblinger også i Google Earth, og bilder, f.eks. av 2007-traversen.

Det er stengt for kommentarer.