Reisen til Troll

Fredag 21. november, kl 23:30, skulle flyet vårt lette med kurs nesten rett sør, mot den russiske basen Novolazarevskaja (oftest bare kalt Novo).

Flyplassen
På flyplassen, legg merke til andre innslag på tavla (høyreklikk og velg «vis bilde» for å forstørre)

Flyet var en Ilyushin 76, et lastefly av militær type konstruert i Sovjetunionen på 70-tallet. Flytiden var ca. 6 timer. Flyet var stilig innredet med flagg fra de nasjoner som deltar i DROMLAN-samarbeidet.

Inne i Ilyushin-76
Inne i Ilyushin-76

Landingen gikk fint og vi fikk vår første smak på kontinentet vi skal bo på et år. Det var bare 11 minusgrader, men med en del vind ble det surt likevel. Sikten var dårlig og vår videre flytur til Troll ble noe forsinket. Ventetiden brukte vi på å spise mat i et russisk messetelt, sove og se oss litt rundt.

Landet på Novo
Landet på Novo, Ilyushin-76

I tretiden fikk vi endelig mulighet til å dra videre til Troll. Denne gangen med en Basler, et ombygd DC-3 fly fra 1940-tallet med piloter fra Canada. Det var en opplevelse i seg selv å fly med et så gammelt fly.

Lasting av Basler
Lasting av Basler på Novo

Flytiden var ca en time, og vi fikk etterhvert fin sikt mot fantastiske nunatakker, bl.a. kjente «Ulvetanna» i fjellmassivet «Fenriskjeften».

Fenriskjeften
Fenriskjeften, på vei til Troll

Vi landet på flyplassen på Troll i et fantastisk vær. Tørre minusgrader, strålende sol og vindstille. Området er vakkert, med fine fjell og tinder i flere retninger. Kontrasten var stor til Novo.

Landet på Troll
Landet på Troll

7 kommentarer til «Reisen til Troll»

  1. Helt klart den kuleste destinasjonen jeg har sett på en flyplasstavle! «Kul» i flere betydninger av ordet.

  2. Oi oi oi… Nå har eventyret begynt. Artige fly forøvrig. Magnus nevnte at en bekjent av han har toppa Fenriskjeften, så da har du noe å bryne deg på 😉

  3. Kanskje litt tidleg for deg å svare på men eg lurer likevel på om det ikkje er litt upraktisk at alle på slike ekspedisjonar har lik farge på draktene utanomhus, slik at ein berre har hua å kjenne folk at på over litt avstand?

  4. Fenriskjeften: veldig tøffe fjell.

    Hvordan er basen der dere bor? Hvordan var den russiske basen? Fikk dere servert vodka? Venter på flere bilder!

  5. Vi bor godt på trollstasjonen. Neste blogginnlegg blir nok med bilder fra stasjonsområdet. Av russerne fikk jeg faktisk en hel flaske vodka (som takk for noe småtteri jeg gjorde), med etikett på russisk 🙂 Har ikke smakt på den enda.

    Til Kaptein Kidd kan jeg fortelle at vi ikke bare går i rødt. Vi har også en blå kjeledress 😉 Fordervelsens lakeier har forresten funnet plass på Troll.

Det er stengt for kommentarer.