Cape Town

Mandag 17. november dro jeg og de andre i overvintringsteamet til Cape Town.  Der skulle vi være noen dager før vi gikk på flyet til Novolazarevskaja i Dronning Maud Land, Antarktis.  På grunn av værforhold får man ingen eksakt dato for reise til Antarktis og man må derfor møte opp noen dager før forventet utreise.

Det gjorde ikke meg noe å få en betalt ferie i Sør-Afrika.  Cape Town er en fin by, med majestetiske Table Mountain midt i.  Alle turister i Cape Town må opp der, og de fleste tar taubanen.  Jeg og Per bestemte oss derimot for å gå opp, en fin men bratt tur.  Vi besøkte også noen av de andre toppene i nærheten.

På Lions Head, med Table Mountain i bakgrunnen
På Lions Head, med Table Mountain i bakgrunnen

Skorpion, funnet på vei til Signal Hill
Skorpion, funnet på vei til Signal Hill

Torsdag var det briefing for flygningen ned til Antarktis.  Der fikk vi noe praktisk informasjon, ikke minst et eksakt tidspunkt for flygningen.

Briefing
Briefing

Siste dagen (fredag 21. november) brukte vi til å kjøre ned til Kapp det gode håp.  Mange, inkludert meg for en kort stund siden, tror dette er det sydligste punktet i Afrika.  Det er ikke sant.  Derimot er det nok det kappet som skiller Atlanterhavet fra Indiahavet.  På turen ned, som var med guide, var vi innom en pingvinkoloni med eselpingviner.  Eselpingviner finnes bare i Sør-Afrika.  Vi fikk også med oss vill struts og klippegrevling på en liten spasertur på selve kappet.

Eselpingvin
Eselpingvin

Klippegrevling
Klippegrevling

9 kommentarer til «Cape Town»

  1. Bra bilder av flotte dyr. Har du en større variant av klippegrevlingen? Venter spent på rapport fra Troll også… Gjerne med kart og greier 🙂

  2. Klart jeg har en større variant. Jeg kan sende deg hvis du vil ha. Klippegrevlingen er forresten et rart dyr. Jeg gikk sammen med to biologer da vi fant disse og fikk vite at klippegrevlingen, til tross for at den bare er 40cm lang, faktisk er i slekt med elefanter. Et morsomt dyr som gikk og beitet bare noen få meter fra oss.

  3. Hm? Hva slags dyr er klippegrevling? Det ser ikke som elefant ut uansett de er i slekt med hverandre. Vet du navnet på engelsk?

  4. Hei Asbjørn!

    Nå skal læreren oppdatere seg på både geografi og biologi 😉

    *klem

Det er stengt for kommentarer.