Forberedelser i full gang

Dette er den første bloggmeldinga jeg skriver om min forestående overvintring på forskningsstasjonen Troll. Jeg planlegger å blogge her jevnlig under hele oppholdet på Troll.

Forberedelsene for reisen til Troll er nå i full gang. Utstyret er pakket og allerede underveis. Det er mye som skal huskes når man pakker for et helt år uten muligheter for etterforsyninger. Jeg og resten av overvintringsgjengen drar til Cape Town og videre til Antarktis 17. november.

En god del av høsten har gått med til kursing. Alle overvintrerne og flere av medlemmene av IPY-traversen var på feltkurs på Svalbard i slutten av september. Her var det fokus på bl.a breredning og førstehjelp, men var ikke minst en veldig fin tur til Brucebyen og Nordenskjöldbreen i Billefjorden.

Ellers har jeg vært på lastebilkrankurs, besøkt KSAT i Longyearbyen og har fremdeles igjen å besøke KSAT i Tromsø, Meteorologisk Institutt på Blinderen og NILU på Kjeller. Dette skal forhåpentligvis gi meg den introduksjonen jeg trenger for å vedlikeholde utstyret jeg er ansvarlig for på Troll.

Nordenskjöldbreen, alle som skal overvintre på Troll i 2009

Her er et bilde av alle overvintrerne, tatt på Nordenskjöldbreen. Fra venstre: Britt, Jan, Dag, Øyvind, meg selv og Per.

7 kommentarer til «Forberedelser i full gang»

 1. Bare noen dager igjen til avreise nå Asbjørn. Vi gleder oss til å følge hyppige rapporter fra sør. God tur og lykke til!

 2. Hello! Good luck and all the best!
  Please keep putting photos so that I can at least ‘picture read’ 😉

 3. Hei! Det ser så spennende ut – din reise, gammelt fly, pingviner i Sør Afrika og – Troll! Takk for oppdatering og fine bilder.
  Ha en kjempefin og uforglemmelig forjulstid 🙂

 4. Guds fred!

  Haha… Jeg må le når jeg ser at du kjører gamle propellfly til jobb.
  Selv kjører jeg ekte jetfly til jobb, nesten hver uke.. 😉
  Lykke til! Vaer snill med pingvinene. (Bak)snakkes, mvh

  Snorre

Det er stengt for kommentarer.