Første møte med Jan Mayen

Ankomst på Jan Mayen

Ankomst på Jan Mayen

Uventet og brått fikk jeg mulighet til å dra til Jan Mayen og være der frem til 1. oktober. Dette er et nytt sted for meg, så etter en liten tenkepause takket jeg ja. Allerede uka etter satt jeg på en hercules på vei nordvestover

Jeg skal jobbe som vikar på den meteorologiske stasjonen, med tittel «radiosondeleder». Nytt sted og ny jobbtittel, men oppgavene er mye det samme som på Bjørnøya. Vaktordningen er litt annerledes, her jobber vi et døgn i strekk for så å ha tre dager fri. Med såpass mange fridager håper jeg å få se mesteparten av øya selv om jeg har relativt lite tid på meg.

Beerenberg

Beerenberg dukker frem bak tåkeskyene

Jeg er nå ferdig med min første friperiode og har begynt å få et inntrykk av stedet. Dette er en vulkanøy, men Beerenberg som høyeste fjell. Beerenberg er en nesten symmetrisk vulkan med krater på toppen, og ruver på nordsiden av øya med sine 2277moh. Vulkanen er fremdeles aktiv, og hadde utbrudd senest i 1985. Stasjonen ligger på den sørlige delen av øya, et sted preget av lavere men mer tilgjengelige fjelltopper. Været sommerstid er preget av tåke og lavt skydekke, så det er slett ikke sikkert man får se utsikta selv om man går seg en tur. Jeg har til nå besteget seks topper, og har hatt tåke på fem av de.

Havhestungene er fremdeles som små dunballer

Jeg rekker å få med meg en del av fuglelivet før sesongen er over. Havhestungene er fremdeles som små dunballer

Olonkinbyen.  Her bor jeg.

Olonkinbyen. Her bor jeg.

"Metten", meteorologisk stasjon.  Her jobber jeg.

«Metten», meteorologisk stasjon. Her jobber jeg.

6 tanker om “Første møte med Jan Mayen

  1. Godt å se at du er på loffen igjen :-) Håper du får et fint opphold og at det blir noen gode turmuligheter. Lykke til!

  2. Ser jo ut som du har skiføre allerede! Misunnelig…, kan melde om 5 grader på Harebakken. Planlegger en brukbar sykle/rusletur til Brattskarven i morgen, kanskje snø på toppene?

    • Her er slett ikke skiføre, kanskje bortsett fra på breene på Beerenberg. Snøen kommer vel ut på høsten en gang, men visstnok ofte full av sand og/eller hard som is. Harebakken er nok et bedre område for langrennski :)

Det er stengt for kommentarer.