Reise til Bjørnøya

Etter å ha gått omkring i byen som en vanlig mann i to år var det på tide å oppleve noe nytt. Denne gangen ble det et seksmåneders engasjement som tekniker for meteorologisk institutt. Stasjonen på Bjørnøya har som hovedoppgave å observere været, men er også en viktig kystradiostasjon som fjernstyres fra Bodø. Min jobb blir hovedsaklig turnustjeneste med værobservasjoner og radiovakt, men også å ta tak i tekniske problemer hvis de dukker opp.

K/V Senja

Etter noen kurs (radioteknisk på Rogaland Radio og værobservasjon i Tromsø) sto kystvakta klar til å transportere oss nordover med K/V Senja. Ikke dårlig å ha kystvakta til disposisjon når man skal på tur.

Oppreisen tok 27 timer, i fantastisk vær. Kunne stort sett sitte på helikopterdekket og sole meg, som er ganske bra midt ute på Barentshavet.

På tur rundt Bjørnøya i K/V Senja

I åttetiden dukket Bjørnøya opp i horisonten, typisk nok innhyllet i tåkedis. Ved midnatt ble vi kjørt inn i lettbåt og tatt i mot av den gamle stasjonsbesetningen.

Her skal jeg bo og jobbe frem til jul

En litt hektisk overlappingsperiode på to dager fulgte, men det var ikke mer travelt enn at jeg fikk prøvd både vedfyrt badstu (med tilhørende bading i den lokale elva) og badestamp før gamlegjengen dro sin vei. Det er trivelige folk, både de gamle og de nye, så dette blir nok et godt halvår.

5 tanker om “Reise til Bjørnøya

 1. Hei Asbjørn! Alltid hyggelig å høre om deg og dine evenryter ;)
  Lykke til med videre!
  Ciao,
  Ilaria

 2. «Det hender at Asbjørn forlater arktis, og går omkring i byen som en vanlig mann.»
  (Gammelt arktisk ordtak). Lykke til på Bjørnøya!

 3. Bra å se at bloggen er igang. Jeg ser frem til en ny runde med artikler og fine bilder. Lykke til på turen.

 4. Endeleg noko på web2.0 son gir meining.

  Flott innlegg. Dette ser ut til å bli bra. Reknar med at du bestilte deg eit stort glas heilmjølk etter stampen.

Det er stengt for kommentarer.