Mørketid

Vi er nå godt inne i mørketiden.  Jeg er ikke helt sikker på når den starter og slutter.  «kstars» påstår mørketiden er fra 11. mai til 31. juli mens andre kilder har noen dagers avvik fra dette.  Vi hadde overskyet vær rundt den 11. så vi fikk ikke observert akkurat når siste soldag var.

Hjemme i Norge er det nå varmt og lyst.  Slekt og venner planlegger sommerferien.  Det virker ofte som om de jeg snakker med hjemme tror vi har det trist og kjedelig her nå som det er mørkt og at vi lengter hjem til sol og sommer hele tiden.  Det er ikke tilfelle i det hele tatt.  Riktignok merker jeg at tempoet går ned og at jeg sover mer nå enn under midnattsola.  Det blir mindre gjort på en typisk dag.  Kroppen tilpasser seg årstiden.  Trivselen går likevel ikke ned av den grunn.  Jeg har aldri en kjedelig dag og slipper aldri opp for verken jobb eller fritidsaktiviteter.

Lyset vi har på vinteren er veldig flott og gir bre og fjell et annet inntrykk enn på sommeren.  Det er gode forhold for å ta fine bilder utendørs.  Jeg er glad jeg brukte penger på digitalt speilreflekskamera og et solid stativ for i dette lyset har optikken mye å si.

sessen
Lilla lys mot sør

horisont
Oransje lys mot nord

grjotlia
Fullmåne over Trollveikja

Sofietoppen
Antenna på Sofietoppen, bare opplyst av månen og med stjerner i bakgrunnen. 20s lukkertid.

3 tanker om “Mørketid

  1. Så fine bilder! De ser nesten ikke reale ut.
    Jeg liker spesielt den siste.
    Hilser,

    Ilaria

  2. Enig med Ilaria. Det nederste bildet minner meg om bilder man kan finne på guttebøker fra 50- og 60-tallet, med rommet som tema, og onde vitenskapsmenn i hvite frakker..
    «Hardy-guttene på Antarktis», av Franklin W. Dixon ?

Det er stengt for kommentarer.