Båt rundt øya

Vi har en liten båt her som er kjekk å dra på tur med. Det hører med til oppholdet her å ta seg en tur rundt hele øya for å få sett naturen fra en annen vinkel.

På lørdag var det lite vind og denne gangen var jeg en av de heldige som hadde tid til å bli med på tur. Chief Geir var skipper og Reidar matros. Jeg var turist.

Hvalkjeften, på vestsiden av øya. Hambergfjellet og Sylen i bakgrunnen, innhyllet i den typiske ishavståka.

Vi dro rundt øya mot klokka. Hvalkjeften er et av de første av de store høydepunktene man kommer til. Rundt øya finnes det mange naturlige tunneler og broer som havet har gravd ut. Hvalkjeften er en av disse.

Hambergfjellet, veggen er ca 400m høy
Geir med Sylen i bakgrunnen

Fjellveggene i sør er mektige, og Sylen med sin 80m høyde er kanskje den mest kjente formasjonen på Bjørnøya. Det er flere slike staurer her, men dette er den flotteste.

Perleporten

Perleporten er vår lengste tunnel. Dette er en populær plass å gå gjennom hvis man har liten nok båt. Totalt kjørte vi gjennom fire ulike tunneler på denne turen.

Foss i Evjebukta
Sørøstsiden, i nærheten av Russehavna

På sørøstsiden har vi et parti med kronglete skjærgård. Mange små holmer og øyer. Her har vi en velferdshytte, hvor vi spiste lunsj før vi gikk videre rundt Miseryfjellet og hjem til stasjonen.

6 kommentarer til «Båt rundt øya»

  1. Jeg tror dette hadde vært et spennende sted å dykke. I hvertfall ved Russehavna i sør, for der er det klart vann og mye å se på. Hadde vært utrolig artig å se alle lomviene under vann. Men vi har ikke noe utstyr for slikt på stasjonen.

  2. Fantastisk natur og flotte bilder, kan du ikke bygge en liten tenke og skrivehule der oppe, med peis, internett og kaffetrakter … Jeg trodde det hvite i hvalkjeften var en snøflekk, så jeg må komme meg oppover å ta et bilde under gunstigere lysforhold. 🙂

Legg igjen en kommentar