Miseryfjellet og Fuglefjellet

Vi fikk plutselig god værmelding for flere dager. Toppene på Miseryfjellet var uten skyer, for en glede. Da var det bare å finne frem sjokoladen og legge i vei.

Mjogsjøhytta og Miseryfjellets topper: Skuld (venstre), Verdande (midten), Urd (høyre)

Jeg traff Jørgen ved Mjogsjøhytta (hytteruin ved foten av fjellet) og vi gikk sammen opp Fallvindsdalen til de tre toppene av Misery: Urd (536m og øyas høyeste punkt), Verdande (462m) og Skuld (454m). Skylaget rakk å tetne litt før vi kom på toppen av Urd, men vi hadde stort sett god utsikt.

Jørgen ser utfor kanten på Verdande

Etter toppene gikk Jørgen hjem og jeg gikk ned Oppgangsdalen for å overnatte på hytta Skutilen. Reidar kom på besøk og sammen gikk vi dagen etter til Revdalen, Fuglefjellet og Hambergfjellet. Hele dagen ble satt av til å se på fuglelivet og den tøffe naturen. 400m loddrett vegg rett i havet og hundretusenvis av hekkende sjøfugler. Oppe på kanten kan man ligge og kikke rett ned i havet og se og høre et fugleliv i en skala som nesten ikke finnes noe annet sted i verden. På denne turen var det først og fremst lomvi vi så på, nordens pingvin.

Enorme mengder lomvi på Fuglefjell

Typiske lomvi-hyller

Langt ned (foto: Reidar)

Lomvi og polarlomvi

Kommer nært (foto: Reidar)

Polarlomvi med det jeg antar er lodde (hovedføden)

Polarreven kom og hilste på. Disse dyra kommer man nært innpå hvis man lar hundene være igjen hjemme

Tyvjo, en hissig fugl rundt klekketid. Dette er en rovfugl og kleptoparasitt.

Edel dukket opp på Fuglefjellet og tok følge på siste del av turen. Russehavna ble siste overnattingssted før jeg måtte hjem og ta min neste vaktperiode.

6 tanker om “Miseryfjellet og Fuglefjellet

  1. Flotte bilder! Har dere TV så dere kan følge med på OL? God helg, denne gang fra Sørlandet.

  2. Fine bilder Asbjørn. Polarreven må bli min favoritt. Jeg ymter frempå med et ønske om en videosnutt neste gang en av dem er borte og snuser :)
    Jeg har vært borte på ferie i fire uker. Morro å komme hjem til mange gode artikler.

Det er stengt for kommentarer.