Vintersesongen starter

Journalistene ble igjen etter at VIP-flyet dro og gjorde interviewer og filmet oss mens vi ryddet opp og forberedet sommeravslutningen.  To dager etter VIP-besøket, onsdag 25. februar, kom herculesen tilbake til Troll.  Denne gangen skulle de ta med seg journalistene og hele sommergjengen.  Dette var en hektisk dag hvor jeg pakket og styrte for å få sendt ut det som skulle sendes.  Dårlig planlegging fra min side, selvfølgelig.  Etter noen tekniske problemer fikk vi flyet avgårde.  Takk til alle dere i sommergjengen for en veldig fin sommer.

Igjen sto vi seks overvintrere midt på stripa, med champagne som frøs til is i glassene.  Dette var en merkelig, men god følelse.  Man gjør seg noen tanker om hvor isolerte vi nå er, hvor vi praktisk talt har et kontinent for oss selv uten mulighet til å komme oss ut. Mange ville kanskje fryktet en slik situasjon, men for meg er det ingen tvil om at jeg gleder meg til den perioden som nå kommer.


På stripa, etter at flyet hadde dratt (Foto: Per)

For oss som ble igjen har vi fortsatt med oppryddingen etter sommersesongen og begynt å tilpasse stasjonen for færre folk.  Vi har begynt med vanlig arbeidstid og fri hver helg så nå skal det endelig bli tid nok.

Jeg tar med et bilde fra helgens tur til Førstefallet, et brefall ikke langt fra stasjonen.  Denne turen har vi tenkt på lenge men ikke fått tatt før nå.  Hit kommer vi nok til å dra mange ganger for å trene på breteknikk.


Førstefallet

6 tanker om “Vintersesongen starter

 1. Hei Asbjørn

  Nå har jeg vært inne på bloggen din og sett masse itillegg til at jeg har sett deg på TV. Det er godt å se at du ser ut til å trives:) Lykke til videre. Selv skal jeg og Trine bygge hytte i sommer. Du er velkommen dit når du kommer hjem.

  Sigve

 2. Jeg fikk lastet ned Søndagsrevyen om du er interessert. Det var bare å dra ned dagsrevyen-podkasten :-)

  Hvordan går det? Ting roer seg litt?

 3. Vi må få til en bro :-).

  Jeg tenkte litt på det. Er 720ms uoverkommelig -egentlig- ?

 4. Dere seks ser så glade ut midt på stripa :-) Enda mer plass på det store kontinentet!

  Jeg har ikke sett reportasjen på TV, men skal spørre Marius om å få tak i den han lastet ned. Nysgjerrig å se hvordan det går der nede.

  Lykke til med vinteren som kommer!

Det er stengt for kommentarer.