Tur til toppen av Buddhamagen

Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe på bloggen, men det er ikke fordi det ikke skjer noe.  Akkurat nå er det hovedsaklig VIP-besøket til helga som opptar oss.  Som flere sikkert har fått med seg kommer Erik Solheim hit til Troll, sammen med miljøvernministre og rådgivere fra 15 forskjellige land.  Fredsprisvinner Pachauri fra FNs klimapanel kommer også.  Dette krever litt forberedelse fra vår side, men jeg skal ikke si mer om dette før jeg blogger om hendelsen i etterkant.

Nå tenkte jeg derimot å komme med noen bilder fra helgens fjelltur.   Jeg, Per, Dag og en gjest fra ESA bestemte oss for å ta en tur på toppen av et fjell i Jutulsessen (det fjellområdet hvor Troll ligger) med det fengende navnet «Buddhamagen».  Dette fjellet er 2020m høyt og har en loddrett vegg som går ca 800m rett ned til isen under.  Heldigvis er det mulig å gå opp på toppen fra en annen kant.  Det er flere ruter opp og jeg har alt vært på toppen en gang før.  Denne gangen valgte vi en annen rute.  Først kjørte vi snøskuter inn til selve veggen og kikket opp.

Buddhamagen
Buddhamagen, en 800m høy fjellvegg

En fantastisk vegg, både i størrelse og utseende, glatt som den er.  Etter å ha beundret veggen en stund kjørte vi litt videre til vi kom til en plass det var mulig å gå opp.  Dagens rute gikk forbi en fjellformasjon som offisielt heter «Tommelen».

Tommelen
Tommelen. En karakteristisk fjellformasjon på veien opp. Høyden er kanskje 150m?

En bratt og løs steinur førte oss til platået på toppen.  Der kunne vi kose oss med te og kaffe i et fantastisk vær med strålende sol og nesten helt vindstille.

Steinur ned Buddhamagen
På tur ned steinura på vei hjem

14 tanker om “Tur til toppen av Buddhamagen

 1. Hei Asbjørn!
  Så vakkert! Vi har også vært på tur på søndag opp på Storhornet i Oppdal. Det var fantastisk vær, men litt kald og ikke vindstille. Brrr…
  Lukke til med VIP-besøk!
  Ciao

 2. Endelig får vi vite mer om hva som skjer der nederst på jorda!

  Takk for bildene! Som alltid er de interessante og utrolig vakre. Jeg lurer på om det finnes flere ‘tomlene’ rundt. Du skrev det er en karakteristisk formasjon, kanskje dannet av vind og værforhold karakteristisk for dette området. I det tilfellet må det være flere rundt :-)

  Si HEI til adelie- og keiserpingvinene om du treffer dem :-) Finnes noen rundt? Du har ikke skrevet om den delen av Antarktislivet i lenge.

  Det er også noe jeg vil vite – får dere litt av natt nå eller er det fremdeles bare lyse dager der?

  Hilsen fra Trondheim
  Dragana

 3. Tommelen er spesiell, men det er flere artige fjellformasjoner i dette området. Det er isbreer som har gravd de ut slik de er nå.

  Jeg tror ikke jeg får se flere pingviner. De holder seg nede ved sjøen og det er for langt å dra bare for turen sin del. Men vi har andre fugler, jeg planlegger å skrive om både fugler og planter i et senere innlegg.

  Nå begynner det å mørkne, men det er fremdeles lyst nok midt på natta til å gå ute uten lys. Vi merker at sola er lavere på himmelen for nå begynner det å bli kaldere. På dagtid har vi hatt mellom -15 og -20 i det siste, på natta er det kaldere.

 4. Det skal bli spennende å lese om fugler og planter på Antarktis (håpentligvis blir historien støttet med bilder :-) )

  Hilsen fra +2C

 5. Hei!
  For nokre fine fjell! Dei har artige namn og. Det vert spennande å sjå korleis dei ser ut om vinteren med meir snø på.
  men dei er kanskje for bratte til å gå på skitur på?
  Ha ei fin og spennande helg!
  mamma

 6. Hei. Her er mange fjell som ikke er bratte, men jeg tror ikke det blir nok snø på fjellene til at vi kan gå på ski der. Men det blir nok mer snø enn det er nå likevel.

 7. Det er foresten to sider om dykk i dagens (26/2) Aftenposten, der må får vite at dykk skal lære bake lefse og flattbrød…

 8. Hei Asbjørn,
  de sa nettopp på lørdagsrevyen at tema i Søndagsrevyen blir de 6 som skal overvintre på Troll! På høy tid at kjendis-karrieren din tar av Asbjørn ;-)

  Skihilsen fra et Trondheim med fantastisk skiføre, Lasse

 9. Ligger saken fra Aftenposten ute på nett? Jeg søkte på sidene deres uten å finne noe. Er saken fra søndagsrevyen lagt ut?

  *klem

 10. Jeg har heller ikke funnet Aftenposten-artikkelen på nett. Søndagsrevyen skal sendes i dag og legges helt sikkert på nett-tv. Kjendis-statusen stiger neppe så veldig for min del. Kan ikke huske å ha snakket med NRK foran kamera så det er neppe mange sekundene med meg der.

 11. Eg kan scanne aftenposten-artikkelen. Så kan du få den på e-post.

 12. Såg deg på riksdekkande fjernsyn. Moro. Det såg ut som om det er skikkeleg kraftkost. Men ein må vel ha det for å kunne holde varmen. Ada var litt forundra over at du hadde flytta til sydpolen for altid.

Det er stengt for kommentarer.