Amundsen Omega 3 South Pole Race

Katarina, så fikk vi møte en del av deltagerne til sørpolløpet likevel.

Natt til tirsdag fikk vi nokså plutselig inn et fly til Troll.  Vi visste ingenting om hvem som kom, annet enn at de egentlig skulle til Novo.  Der var det for dårlig vær så de landet hos oss i stedet.  Da var det å få satt opp en liten teltleir og kjøre ut til flyplassen.  Ut av basleren hoppet tre lag som hadde deltatt i det nettopp avsluttede skiløpet til sørpolen: det norske, det britiske og det østerrikske laget.  I tillegg var det med et norsk og et britisk filmmannskap.

Dette var en takknemlig gjeng å få på besøk.  Vi ga de i praksis den første smaken på sivilisasjon etter fem uker med beinhardt slit.  Ikke minst var de norske en skikkelig trivelig gjeng som hadde mye interessant å fortelle.  Laget Missing Link, bestående av Stian og Rune, har virkelig gjort en stor prestasjon og vant som kjent hele løpet.  Petter og Martin lager dokumentar som blir vist på NRK senere i år.

Vinnerlaget og meg
Vinnerlaget, med meg plassert ubeskjedent i midten

6 tanker om “Amundsen Omega 3 South Pole Race

 1. Odd Nerdrum hadde kanskje rett: Norge er en først og fremst en vintersportsnasjon, og ikke en kulturnasjon. Skal nordmenn aldri holde opp med å gå til polene på ulike vis, uten god grunn (i motsetning til
  dere på Troll.)?
  Siden det er så populært burde man kanskje opprette nye grener, feks:
  – hinking til Nord- / Sørpolen på ett ben?
  – potetløp til nordpolen?
  – til nordpolen uten forhjul på sykkelen?
  – til nordpolen uten armer, osv osv.
  Børge Ousland har sikkert mange ideer, og Arne Hjeltnes, kan jeg tenke meg..

 2. Artig å lese dine historier Asbjørn. Høres ut som du har det veldig bra!!
  I Danmark er det akkurat begyndt å snø, men det går vidst lidt tid inden vi kan dyrke vintersport…

 3. Ser ut som dere tre har samme stylist :D Barske, lysluggede vikingmenn med rødtonet helskjegg ;)

Det er stengt for kommentarer.