Julefeiring

Nå er jula snart over så da er det på tide med en liten artikkel om feiringa.

Lillejulaften var det juleverksted på kjøkkenet, med gløgg til alle som kom og bidro med kakebaking. Jeg stillte selvsagt opp og hjalp Roger med å lage diverse former for sjokoladekuler.


Juleverksted

Julemiddagen var som den skulle være, med ribbe til hovedrett og god dessert.


Julemiddag.  Midnattsola stenges ute med gardiner.

Første juledag hadde vi fri. Til tross for dårlig værvarsel fikk vi godt vær.  Trond, Johan, Jan og meg selv bestemte oss derfor for å ta en fjelltur. Denne gangen var det Grjotfjellet som var målet. Vi kjørte snøskuter på isen inn mot en liten og karakteristisk topp kalt Klovningen og gikk opp på Grjotfjellet derfra. En enkel og fin spasertur opp.


Jan og jeg på Grjotfjellet

Når vi kom ned fra fjellet kom vi over en liten flokk med sørjoer. Disse var uvanlig tamme. Sørjoen er stedets rovfugl og har ingen naturlige fiender her, men som oftest holder den seg likevel et stykke unna.


Sørjoer. Klovningen i bakgrunnen.

Turen endte i badestampen. Takket være overvintringsteamet 2006/2007 så har vi oppvarmet utendørs badestamp på Troll. Ingenting er som å sitte i stampen og se ut på isen, med 35 varmegrader i vannet og minusgrader i lufta. Jeg gleder meg til mørketiden når jeg kan sitte i stampen og se på sørkorset og sørlyset.


Badestampen.  Nonshøgda i bakgrunnen.